Meer over mij

Ik ben Lianne te Winkel, geboren (1973) en getogen op een boerderij in het buitengebied van Winterswijk (Achterhoek). Ik weet niet anders dan dat we altijd paarden hebben gehad, dat was heel vanzelfsprekend. In 2016 moest ik mijn pony Lucky, met pijn in mijn hart, op 30-jarige leeftijd laten inslapen. Vanaf dat moment heb ik niks meer met paarden gedaan.


Totdat we in 2019 een teamuitje van mijn werk hadden en ik tijdens een oefening tot de conclusie kwam dat ik de paarden in mijn leven enorm miste. Vanaf dat moment heb ik mijn (onbewuste) passie voor paarden weer opgepakt. Eerst ben ik me gaan verdiepen in de psychologie, training en welzijn van paarden. Daarnaast stond de opleiding tot Paardencoach op mijn verlanglijstje.


Ik ben verschillende opleidingen gaan volgen: Instructeur Paard & Gedrag (E-quine.com, niveau 1&2) en later de opleiding tot Paardencoach bij Caprilli Training & Coaching. Dit overtrof al mijn verwachtingen, ik vind het fascinerend! 


Gedurende het volgen van deze opleidingen, trainingen, cursussen en het geven van oefensessies werd voor mij steeds duidelijker dat ik mijn eigen levenservaring, mijn zoektocht om hiermee om te gaan en mijn passie voor paarden wil gaan inzetten om bij te dragen aan het welzijn en/of persoonlijke ontwikkeling van anderen. In 2022 ben ik daarom met mijn eigen praktijk gestart: Mestengo Coaching & Training. 


Mijn eigen ontwikkeling blijft ondertussen ook doorgaan. Hiervoor volg ik steeds aanvullende trainingen, onder andere op het gebied van traumaverwerking en familieopstellingen. Op deze manier kan ik je nog beter begeleiden als jij de volgende stap in jouw ontwikkeling zet.

Daarnaast wil ik in de toekomst actief bijdragen aan het welzijn van paarden. Ook op dat gebied volg ik daarom af en toe een cursus of workshop. Hieronder vind je een overzicht van de opleidingen en cursussen die ik met betrekking tot coaching en paarden heb gevolgd/volg:


Opleiding Coaching

Systemisch Coachen (Caprilli Coaching & training, september - december 2023)

Gecertificeerd (basis) paardencoach (Caprilli Coaching & training, 29 juli 2022), bijbehorende modules:
_Basisopleiding 1 - Paardencoaching (Caprilli Coaching & training, juli 2021)
_Basisopleiding 2 - Systemisch Paardencoaching (Caprilli Coaching & training, juni-juli 2022)
_Paardencoaching & Trauma (Caprilli Coaching & training, maart 2022)

NLP Practicioner (IEP, januari 2014 - december 2014)


Training Coaching

Somatic Awareness & Family systems, subject: attachment styles I - basics (Marengo training & coaching, mei 2023)

Verslaving als Signaal (BIB Balgoij, januari 2023)

Veilig werken met trauma en paarden (Marengo training & coaching, november 2022)


Opleiding Paard
Instructeur Paard & gedrag - niveau 1 (E-quine.com, september 2022- mei 2021)
Instructeur Paard & gedrag - niveau 2 (E-quine.com, mei 2021 - april 2022)


Workshop Paard

Healing horses, Workshop door Margrit Coates (Be & become, september 2022)